Instagram

Sund morgenmad

Godmorgen søde læsere! 🙂 

Har taget mig selv i faktisk at kreere nogle ganske sunde morgenmåltider den seneste uge, og fik også taget et par billeder inden det hele forsvandt 😉
Nu hvor træningen for alvor har fået sit tag i mig (har løbet 21,3 km. på en uge!) så skal kosten jo følge med for at det hele giver mening.
Så her er altså lidt inspiration/forslag til morgenmad!

Hvis du er en rugbrøds kinda girl, og elsker at spise rugbrød om morgenen, men samtidig også godt kunne tænke dig at indtage 12 ud af de 13 vitaminer der findes + magnesium, kobber, jern, calcium, kalium osv., ja så er denne ret anbefalelsesværdig.
Avocado indeholder nemlig alle de førnævnte ting, og så smager det jo himmelsk!

2 skiver rugbrød med avocado, en smule skyr ovenpå (valgfrit), rød peber (man kunne også spise nogle mandler ved siden af), og så en sund smoothie der indeholder avocado (ja, vi havde mange avocadoer derhjemme den dag!), jordbær, juice, lidt mere skyr, 1 tsk. vaniljepulver og 1 banan.
Jeg valgte ikke at komme smør på min rugbrød for at kompensere for de mange fede frugter denne ret inderholder.

DSC00001

DSC00002

Hvis du derimod er stor fan af yoghurt om morgenen, men også godt ved at det måske ikke er det sundeste i verden (inderholder alt alt for meget sukker..) så kommer her et fantastisk alternativ.
Jeg elsker at eksperimentere med min mad, og følger sjældent en opskrift. Og det giver ofte sjove, men i dette tilfælde, helt geniale resultater.
Min egen hjemmelavede, sunde jordbær yoghurt!
Du blender nogle jordbær (frosne eller friske) med en smule juice i en blender, så du får en masse saft og grød. Så tager du en ordenlig portion skyr og blander det med førnævnte saft og grød. Og vupti ! Jordbæryoghurt! Jeg tilsatte desuden 1 tsk. vaniljepulver for lige at sætte prikken over i’et.
Mange personer holder sig fra skyr fordi det bl.a. har en grødet konsistens, men når du kommer saften fra jordbærene ned, er det med til at give nøjagtig samme konsistens som almindelig yoghurt.

Hertil kan der desuden tilsætte rosiner, sund müsli, æbler osv.
Men det valgte vores køkken ikke at indeholde den dag……

DSC00006

DSC00009

Bon appetit! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Instagram